Vem har snyggaste tapeter?

23 november 2020 william eriksson

Det är faktiskt hur kul som helst att dekorera hemmet idag. Det finns så många olika sätt att förnya sitt hem. Man kan måla enligt gammal standard, dvs med en färg i ett rum. Man kan välja att göra en fondvägg för att skapa djup. Det finns lister i olika färger och former. 

Man kan bryta av med border. Sätta upp panel. Frossa i känslan av att möjligheterna inte har någon ände. Men nu kan man göra något annat som förändrar allt. Åtminstone förändrar det platsen man bor på. Plötsligt kan en vanlig lägenhet vara en penthouse-våning på Manhattan eller ett hus på en öde strand i tropikerna.

“Men det kan väl ändå inte vara möjligt”, säger den inre rösten när logiken slår in. Det är faktisk möjligt. Ja, kanske inte i praktiken, men i teorin. Det handlar om fototapeter. I det egna rummet kan man efter tapetsering se något nytt och häpnadsväckande. 

 

En vacker illusion

Där det förr fanns en vit vägg är nu ett jättelikt fönster. Utsikten är magnifik. För när man ser mot den platsen väggen varit ser man ut över hustaken på Manhattan i skymning. Staden ser ut som en stjärnhimmel med alla sina glittrande hus. 

 

 

Eller så ser man utanför fönstret en stenlagd terrass. Längre bort en vacker inbjudande lagun. Vattenfallet blänker i solljuset. Man lockas till bad i det azurblå vattnet. Mellan palmerna lite längre bort hänger en hängmatta inbjudande i skuggan.

Inget är omöjligt. Med hjälp av fototapeter kan man skapa sin egen underbara illusion. Något att vila ögonen på när allt snurrar för fort.  Det handlar inte om vem som har snyggaste tapeter, utan att man själv faktiskt tycker att de är det. De snyggaste. Det är trots allt lägenhetsinnehavaren som ska se dem varje dag. Det är du själv som ska svepas bort från verklighetens hets en liten stund.

Fler nyheter