Vattentjänster viktigt för hälsan

04 mars 2021 jonas olsson

I Sverige tar vi för givet att allt är rent och fräscht med så lite bakterier som möjligt. En av våra stora rikedomar är det rena vattnet som vi kan dricka utan oro. Att vi har det så är på grund av bra reningsverk, samt massor av duktiga människor som arbetar med vatten och avlopp. Något som vi inte skänker så mycket som en tanke åt i det vardagliga livet.

 

Vilka tjänster erbjuder dessa hjältar? 

En av de gångerna som vi träffar på denna arbetsgrupp är när det är kris. Ett stopp i något avlopp har gjort så att det svämmar över med vatten. Det kan handla om att man använt diskmaskinstabletter i en maskin där man inte borde använda dem. Ett annat vanligt problem är stopp i golvbrunnen. En av de största bekymren är när det blir stopp och i värsta fall översvämning i toaletten. 

Många av dessa företag arbetar med sanitet. Det vill säga de installerar handfat, toaletter, blandare, badkar, duschar och duschkabiner. Det vill säga det mesta som har med badrummet att göra.

 

 

Bra hjälp om man har hus

En viktig detalj i hus är uppvärmning av varmvatten. Det är något man inte kan vara utan, speciellt vintertid. Har man en beredare som börjar bli dålig är det dags att planera för en ny. De har nämligen ganska lång livstid så reservdelar kan vara lite svårt att få tag i. Då kan det vara bra att få hjälp av en montör. 

Att byta en varmvattenberedare kräver kunskap. Det finns olika storlekar och olika material. Vilket material man använder beror på vilken vattenkvalitet man har.

Om man exempelvis har högt PH-värde behöver man använda koppar, medan ett lågt PH-värde kräver rostfritt eller emalj. Tips: Sätt upp ett telefonnummer på kylskåpet så kan du snabbt ringa efter Vattentjänster om olyckan skulle vara framme. 

Fler nyheter