Varför behövs trädbeskärning i Lund?

21 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Vet du att varje träd rymmer ett universum? Det tycks som de bara står där och vajar för vinden, men det stämmer verkligen inte. Träden har ett hemligt liv som innehåller så mycket fantastiskt. Det innehåller omsorg om andra träd runtomkring, till och med om gamla stubbar som någon sågade ner för länge sedan. 

Träden hjälper varandra mot utomstående fiender som till exempel bladätande insekter och andra skadedjur. De förser varandra med näring genom rötterna och ger energi om något träd är sjukt. De omfamnar djur som bygger bo och lever i dem. Träden symboliserar det som är viktigt i naturen och hos människan – nämligen att vara förankrad med fötterna i Moder Jord och att leva livet lite mer i slowmotion. 

Ta hand om dina träd med kärlek

Vad händer då om du planterar ett par träd i din trädgård utanför skogens naturliga växtlighet? Vad händer med träden som planteras mitt i stan för att tillföra lite grönska bland betong och asfalt? Dessa träd blir mer ensamma och har inte så många hjälpande familjemedlemmar, vilket gör att de har lättare för att bli sjuka, tappa orken att växa som de ska och bekämpa fiender. Den som bestämmer sig för att plantera träd utanför dess naturliga miljö har därmed ett ansvar. Ett ansvar som innebär att stötta upp där naturligt skydd saknas och att ge lite extra kärlek. 

 

trädbeskärning Lund

 

Anlita en mästare

De som arbetar med trädbeskärning i Lund är mästare på sitt jobb. Du behöver bara besöka Botaniska trädgården för att inse detta. Vill du ta hand om dina träd är det oerhört viktigt att du tar hjälp av experter att beskära dem så att de ska få möjlighet att växa och frodas. Om du tar hand om dina träd får du oändligt tillbaka. Det vet alla som har kramat ett träd och känt dess lugn och styrka fylla kroppen. 

Fler nyheter