single-image

Välj rätt hudkräm

När man ska välja vilken hudkräm som passar ens hud bäst finns det en mängd olika aspekter att väga in. Det finns något för alla, men för att hitta den kräm som ens egen hud mår bäst av kan man behöva testa några olika. Ingen hud är lik den andra och dessutom ändras ens behov beroende på vilken årstid det är. Vissa blir till exempel torrare i hyn på vintern och behöver då byta till en annan typ av hudkräm. I takt med att man blir äldre ändras också hyn och ens behov av hudkräm ändras. För vissa ändras även huden beroende på vilken tid i månaden det är.

Även om man har en så kallad normal hud, vilket innebär att den varken är torr eller fet, så kan man behöva använda en hudkräm för att den ska fortsätta hålla sig hälsosam. En normal hud är i balans och har en normal produktion av talg. För att bibehålla en normal hud kan man använda en hudkräm som passar till alla hudtyper som till exempel Biotherm Blue Therapy. Har man istället en torr hud behöver man tillföra huden mer fukt. En torr hud kännetecknas av att det kan kännas som den stramar, särskilt efter att man har tvättat ansiktet. Huden kan också kännas sträv och klia mycket, på grund av bristen på återfuktning.

 

En hud som är fet producerar överdrivet mycket talg och gör att huden blir väldigt glansig. Man har också lättare för att få finnar och synliga porer. Har man en fet hy bör man vara noga med att återfukta den noga efter att man tvättat den, annars kan produktionen av talg öka ännu mer. Särskilt hudkrämer som innehåller alkohol kan vara uttorkande på huden. Därför är det lika viktigt att återfukta fet hy som torr hy, eftersom den annars kan bli både fet och torr samtidigt.