Våga testa sexleksaker utan att känna skam

01 mars 2020 Cecilia Olsson
Våga testa sexleksaker utan att känna skam

Sexleksaker är något som kan vara lite av en vattendelare. Det finns en sida som tycker att det är självklart att man ska experimentera med sexleksaker och annat för att kunna njuta så mycket som möjligt av sex i alla dess former. Sedan finns det dom som tycker att det är smutsigt och att man inte ska ägna sig åt dylika aktiviteter. Det finns såklart en hel massa människor som ligger någonstans däremellan också, det viktiga är att man respekterar varandras åsikter och låter människor leva på sitt sätt så länge ingen annan kommer till skada. 

Man ska helt enkelt göra det man själv känner för och inte känna skam för det. Att använda sig av en sexleksak kan skänka stor njutning och bidra till att man lär sig vad man själv tycker bäst om och njuter av både ensam och tillsammans med en partner. 

Om man bestämt sig för att testa en sexleksak så finns det en hel uppsjö av alternativ att välja mellan. Så det finns garanterat något för alla smaker och behov. Det kan vara bra att börja med en lite mindre leksak för att känna sig fram. Det finns många varianter av vibratorer som kommer i olika storlekar, exempelvis finns det de som man sätter fast på ett finger och kan stimulera klitoris med. Sedan finns det de som är mer stavformade som kan användas både till stimulering av klitoris och till att föra in. Som kille kan man prova en lösvagina för att få mer känsla vid onani, eller en anal vibrator som kan ge en mer intensiv orgasm (männens g-punkt sitter nämligen i anus). Vad man än väljer att testa så är det rekommenderat att använda glidmedel på sexleksaken för att underlätta användandet och ge mer känsla.

Läs mer om olika sexleksaker och få tips hos carinapn. Där kan man bland annat läsa inlägg om olika anal leksaker, lösvaginor, onani maskiner, glidmedel samt massagestavar och dildos.

Fler nyheter