Utveckla dig själv och dina intressen med läderverktyg

22 september 2021 Mikael Barani

Det känns som om att världen håller på att bli en allt mer kaotisk plats. Covid-eran har lett till en vardag med polarisering, upplopp och skenande priser på världsmarknaden. Vad man ska tro på i dessa dagar? Tja, det är verkligen svårt att säga vad som är upp och ned numera. Istället handlar det kanske mer om att se efter sitt eget hus och känna att man har funnit frid i sin tillvaro.

Glädjen i fysiskt hantverk

För det händer så otroligt mycket utanför vår sfär av påverkan. Går man omkring och oroar sig för vad som händer på andra sidan jorden, eller ens tio mil bort blir världen en väldigt bökig plats att vara en del av. 
Riktar man istället fokus på sitt eget liv och försöker skapa harmoni där, är chansen stor att man sprider ringer på vattnet omkring sig.

Det är därför som det finns en sådan tillfredsställelse i att hitta något som man brinner passionerat för och sedan tillåta sig själv att också utforska det. För när vi hittar det där som får vårt intresse att ticka finner vi också en metod att gräva djupare i oss själva. 
De utmaningar som vi stöter på längs vägen blir lättare att möta när vi har passion som bränsle. Sakta men säkert formar vi om oss själva till bättre människor, vilket också formar vår omvärld till en bättre plats.

Det kan handla om något så enkelt som att man sitter för själv vid köksbordet och arbetar med sina läder verktyg. Att skapa plånböcker, armband eller något annat i läder kan vara extremt givande. Det här med att arbeta med sina egna händer och se något ta form – det är sådant som vi har alldeles för lite av i dagens digitala vardag.
En återgång till det fysiska är kanske just det som vi behöver mer av idag.

Fler nyheter