single-image

Trender med resor

Trender kommer och går och det gäller även för resor. Något som blivit mer och mer trendigt de senaste åren är att inte åka till de typiska turistresemålen utan man siktar istället in sig på att resa dit lokalbefolkningen bor. Resandet har blivit något som man gör mer medvetet, istället för att bocka av de vanliga sevärdheterna som ”alla” måste besöka är det nu mer inne att hitta sina egna ställen. En rädsla för att missa något som bör ses, en så kallad turistattraktion, har bidragit till att väldigt många reser till samma ställen utan att ens reflektera särskilt mycket över det.

Att åka på billiga ungdomsresor är det många som gör både före och efter studenten för att koppla av och upptäcka nya äventyr. Det är kanske i sig ingen trend utan något som hör studietiden till och som återkommer varje år. Däremot ändras destinationerna och ett resmål som var inne när man började plugga kanske är helt ute och har ersatts av något annat lagom till att man ska åka.

Soloresor är också något som har ökat, alltså att man åker ensam på en resa. För vissa kanske det känns otänkbart att resa på egen hand då det vanligaste är att göra det tillsammans med minst en person för att dela upplevelsen. Men när man väl tagit steget till att våga åka ensam inser man snabbt vilken frihet det är att välja destination helt själv, äta på vilken restaurang man vill och göra precis vad man vill under hela resans gång.

Allt fler börjar också bli medvetna om nackdelarna med klimatet som resande med flygplan bidrar till. Därför väljer många att resa med tåg eller buss istället och även om det tar längre tid så bidrar det till fler stopp längs med vägen och möjligheter att upptäcka sådant man inte upptäckt annars.