Tandreglering ger dig självförtroendet tillbaka

12 februari 2022 jonas olsson

editorial

Alla får inte de där perfekta tänderna de alltid visar upp i reklamen. Hur ska man kunna nå upp till det målet? Tänderna är något som kan ge väldigt bra självförtroende, men också göra en hel del skada på vår självbild. 

Har man till exempel sneda tänder, glipa mellan tänderna eller liknande så kan det göra att man går och gömmer sitt leende. Men det kan göra mer än bara ge dåligt självförtroende. Det kan även skada tänderna utan att vi tänker på det.

Om man har en stor glipa mellan tänderna kan man uppleva ett obehag i tandköttet. Matrester samlas där de annars inte hade gjort det. Har man tänder som växer snett och växer över varandra kan det både vara smärtsamt men framförallt skadar tänderna varandra. Detta korrigerar man genom att göra en tandreglering av tänderna. Man fixar till tänderna så att de blir raka och växer rakt igen. 

 

Tandreglering

 

Specialist på tandreglering

Vi har väldigt många och bra tandläkare runt om i vårt land. En sak är säker, vi ska aldrig behöva gå med tandsmärta. Tandreglering är inget undantag. Du kan vända dig till de som är riktiga experter på det, som exempel http://www.letandreglering.se/. Där vet de hur man som bäst korrigerar tänderna. 

Det är heller aldrig för sent att göra en tandreglering, så även om du är vuxen, ta tag i det. Ofta gör man en tandreglering med hjälp av en tandställning. Denna är anpassad just efter vad dina tänder behöver. Det finns olika sorters tandställningar, man behöver inte ha en stor metallbit som syns mycket om man inte vill. Det finns även de som är osynliga, eller bara ska användas på natten. 

Prata med tandläkaren som utför sådana här behandlingar och säg vad dina önskemål för dina tänder är. Givetvis försöker de så gott som möjligt ta hänsyn till vad du önskar.  

Fler nyheter