single-image

Stoppa smärtan innan den växer

Det finns alltid tid till att återfinna sin vitalitet. Visst, alla kan kanske inte känna sig som en 20-årig zumba-instruktör, men livet kan alltid optimeras och bli lite bättre.

Självklart blir det lättare om man börjar i tid och inte väntar tills krämporna har blivit alltför många. Att vara proaktiv är alltid effektivare än att efteråt börja reparera tidigare skador. Speciellt om dessa har arbetats in under en längde tid, och sedan funnits där länge.
Vi människor är experter på att anpassa oss, vilket tyvärr också betyder att vi anpassar oss till destruktiva mönster. Det tar det inte en kiropraktor i Köping för att förstå. Det innebär till exempel att våra kroppar kommer att jobba runt smärta för att kunna upprätthålla en funktion. Naturligtvis kommer detta med bieffekter som med tiden nöts in i nervsystemet.

Saker som nervsystemet har lärt sig genom repetition är svåra att bli av med. Försök till exempel att inte hålla balansen när du cyklar. Förutom för att kränga till häftigt är det ganska svårt att med flit glömma bort hur man sitter på sadeln och tar sig fram utan att ramla.

Beroende på hur långt gången din skada är så kan du behöva olika kraftfull hjälp. Allt från en enkel massage till kiropraktik kan vara nödvändig. Är det åt det allvarligare hållet kan besök hos en fysioterapeut bli aktuellt.

Hemligheten är som sagt att kväva skadan i sin linda. Att tidigt uppmärksamma vad som håller på att hända. Se det lite som att du någon gång per år går på en besiktning, fast av din kropp. En kiropraktor som Mattias Seger kan ge dig tips och råd kring hur du ska tänka när det kommer till just dina förutsättningar. 
Tanken är förstås att du ska lära dig att ta hand om den på bästa sätt och kunna leva ett långt och hälsosamt liv.