single-image

Snabb hjälp på ögonmottagning i Stockholm

Kanske är det optikern som har remitterat dig till en ögonmottagning. När man gör en synkontroll för nya glasögon, kan man redan då se om något verkar misstänkt. Det är många som får grå starr, och det är en enkel rutinoperation att göra något åt det.

Ibland går folk och lider av dålig syn bara för att de vill undvika en operation. Det är dumt, för det är väl värt den lilla stunden hos doktorn, dels att få reda på vad det är som är fel och dels att snabbt få det åtgärdat. Du hittar hjälpen snabbt om du söker på nätet, så du får träff om du bara skriver till exempel ögonmottagning i stockholm.

 

Man vill kunna planera

Det trista med att inte kunna se är att man går och oroar sig. Hur blir synen framöver, kommer jag ens att kunna läsa tidningen? För den som gillar att brodera är det kanske redan ett måste att ha speciella förstoringsglas och lampor för att kunna se ordentligt.

Man vill kunna planera aktiviteter framöver, och det är hämmande att vara osäker på sin syn.När glasögon inte hjälper längre, är det hög tid att besöka en ögonmottagning.

 

 

Rutiningrepp som går fort

Doktorn ser vilken hjälp som är bäst i ditt fall. Grå starr är mycket vanligt och då byter man ut linsen som är grumlig. Det tar bara en kvart, och det tillkommer lite tid för bedövning, en lugnande tablett och lite eftersnack. Det är en väl investerad timme av ditt liv för att få synen tillbaka.

Vid grå starr brukar man operera bara ena ögat först, och sedan får du återkomma en annan dag för det andra ögat. Se till att du har skjuts hem ordnad. Du får ögondroppar, som du använder hemma under läkningen, och efter det provar du enkelt ut dina nya glasögon.

Leave a Comment

Your email address will not be published.