Skicka lite hälsa till någon

29 april 2020 Mikael Barani
Skicka lite hälsa till någon

Det börjar bli allt lättare att vakna när det är ljust ute. Sedan vi gick över till sommartid har förändringen gått hastigt. Från att man kunde gå upp vid sjusnåret och fortfarande uppleva skymningen till att det nästintill är omöjligt att fånga morgonmörkret. Om man nu inte är lagd åt det masochistiska håller och vaknar i svinottan förstås. 

Å andra sidan så har man mer energi nu på morgnarna. Kroppen kommer liksom igång fortare när solen möter en när man tittar ut genom fönstret. En riktig energikick är det och det är inte långt kvar tills vi faktiskt kan få i oss ordentliga mängder D-vitamin genom solljuset. Vissa indikationer finns det ju faktiskt på att just detta vitamin, som betyder mycket för immunförsvaret, förbättrar våra chanser för att drabbas mindre akut av den pågående pandemin. 

Det kan överlag vara bra att se över skafferiet – vilka vitaminer har du egentligen hemma? Visst är kosten en grundbult hälsan men det kan vara en bra idé att även ha ett par väl valda tillskott som komplement. Speciellt om du tillhör riskgrupperna.
Just D-vitamin och zink (som är antiviralt) är en bra idé att ha på lager.

Känner du någon i din närhet som kan tänkas behöva dessa, men kanske aldrig skulle ta sig för att själv beställa tillskott? Passa på att överraska dem med en present i dessa tuffa tider. Skicka det med dhl så är kuren framme i ett nafs.
Vem vem? Kanske slipper personen i fråga undan en längre tids sjuka bara genom de tillskott som du sänt till dem.

Viktigt är det i varje fall att vi ser till att hjälpa varandra bäst det går under rådande förhållanden. Att bara höra av sig till varandra kan ibland kännas som en rejäl vitamininjektion. Skicka därför iväg ett sms, eller ett paket, till någon som du tycker om.

Fler nyheter