single-image

Skaffa en modern heltäckningsmatta

Tänker du att heltäckningsmattan hör 1970-talet till? Att den upphörde att läggas in för länge sedan och är omodern nu? Faktum är att heltäckningsmattan har gjort comeback och är modern igen. Det är ett sätt att skapa en ombonad och varm känsla i ett rum, till exempel i sovrummet.

En heltäckningsmatta dämpar ljud och fotsteg, är varm och mjuk att gå på, och skapar en enhetlig golvyta. I ett rum med många mattor kan det bli en orolig känsla, och det kan vara svårt att hitta mattor som matchar varandra. Med en heltäckningsmatta får du din favoritmatta över hela golvet. Har du dessutom ett golv som är slitet eller dragigt är det en jättebra lösning. 

 

Olika material för olika rum

Idag finns det en mängd olika material att välja på som passar till olika rum. I en hall, till exempel, vill man ha ett tåligt och smutsavvisande golv. Där passar till exempel en sisalmatta utmärkt, eller en matta vävd av sjögräs. De är vackra, neutrala och lätta att hålla rena. 

Mattor finns i både naturmaterial och konstmaterial. I ett sovrum kanske en ullmatta med lång lugg kan vara skön att köra ner fötterna i på morgonen? I vardagsrummet är en matta med kort lugg mer praktisk. Det finns även textilmattor med sammetskänsla som blivit mycket populära. 

 

 

Lättskött och dammsugarvänligt

En fördel med en matta som täcker hela golvet är att det blir så mycket enklare att dammsuga. Dammsugaren fastnar inte hela tiden i fransarna och mattan flyttar inte på sig. Har du en dammsugarrobot glider den obehindrat omkring. Det finns en mängd färger att välja på, och visst kan man bli sugen på en ljus matta som lyser upp rummet. Men man kan också tänka mer praktiskt och välja en färg som döljer eventuella fläckar effektivt, lite beroende på var mattan ska ligga och hur utsatt den är.