single-image

Sinnebilden av semester och sommar

Vill man illustrera sommar och ledighet finns det ett säkert kort; hängmattan! En solig dag med en matta hängande mellan ett par träd, någon som ligger och slumrar eller läser en bok, halvskugga under trädkronorna, humlor som surrar och fjärilar som dansar runt. Blommor i gräsmattan, ett glas saft på ett bord, avkastade trätofflor och fågelsång. Var lyssnar man helst på Sommar i P1? I sin hängmatta såklart. En mer avkopplande plats är svår att tänka sig. Att sakta vaggas till ro medan sommaren pågår.

 

Skirt romantiskt eller härligt färgglatt

Det finns många olika hängmattor i olika stilar, kolla in www.hängmatta.se för att hitta din. Du kanske gillar en vit romantisk modell, med mycket spets och fransar, som blir som en sekelskiftesdröm i din trädgård, inramad av äppelträd och ängsblommor. Eller så gillar du det etniskt färgstarka, i starkt rött, grönt, gult och blått, som ger dig känslan av att befinna dig i Mexiko eller Brasilien. Eller så är du minimalisten och naturmänniskan som tycker att hängmattan ska smälta in i landskapet så mycket som möjligt, helst ett militärgrönt nät, som man knappt ser från håll. Oavsett smak finns alternativ som passar.

 

 

Behöver du en ställning till mattan?

Det är inte alla som ledigt kan hänga upp en hängmatta i sin trädgård mellan två träd. Inte sällan är det svårt att hitta två träd som växer med perfekt avstånd till varandra. Om man nu ens har träd, eller trädgård. Har man inte det finns det ställningar för hängmattor, som dessutom är flyttbara. Då kan man alltid uppsöka solen eller skuggan, efter behag. Det här med att gunga lätt kan man också göra i en hängstol, den behöver bara ett träd att hänga i. Sist men inte minst, vem har sagt att hängmattan eller hängstolen måste hänga ute? Inred med dem!

Leave a Comment

Your email address will not be published.