Renovering av ditt trapphus

02 augusti 2021 william eriksson

Börjar trapphuset se bedagat ut? Är det till och med farligt att gå i? Då kan det vara dags att boka en trapphusrenovering på exempelvis https://www.sakerbostad.se/Renovera-trapphus-trapphusrenovering. På det viset kan du få ett trapphus som känns säkert för dina boende och som du inte behöver skämmas över, när du ska visa din fastighet för nya hyresgäster. Eller få fler klagomål från dina boende, som tröttnat på hur det ser ut.

Precis som med all annan renovering så kan den vara mer eller mindre omfattande. Så det kan vara klokt att börja med att se över trapphuset själv eller tillsammans med den som du bestämt dig för att anlita. Kanske kan det räcka med en uppfräschning, som färg. Eller lite mer djupgående renovering som att slipa trappstegen och räcket, samt måla och behandla alla ytor. Fast ibland kan du till och med behöva riva ut allt och bygga upp det från början igen.

 

Välj rätt ytskikt

När du gör en trapphusrenovering så är det bra om du också funderar lite extra på de nya ytskikten. Om du exempelvis har trappsteg i marmor som har hållit sig fina, så är det klokt att låta dem få vara kvar. Förutsatt att du tycker de är snygga förstås. Men om du har något som snabbt har slitits och börjat se fult ut, så är det klokt att välja något annat denna gång. På det viset kan du klara dig längre innan det återigen är dags för en renovering.

Eftersom trapphus och entréer lätt blir smutsiga så är det klokt att använda dig av ytskikt som är tåliga, lätta att rengöra och där smutsen inte genast syns. Det är bland annat därför som man gärna väljer golv och väggar som har flera färger i sig, så att sten och smuts försvinner in i mönstret. Motsatsen mot helvita, målade ytor, alltså. 

Fler nyheter