“Pimpa” moppen med reservdelar

29 juli 2020 william eriksson

Kommer du ihåg Tv-programmet “Pimp My Ride” som gick på MTV för hundra år sedan? Det var ett sådant program som alltid sändes när man satt och slötittade i soffan och zappade från kanal till kanal mellan varven av reklampauser. Programmet gick ut på att ett gäng mekaniker stylade, eller “pimpa”, någons bil. Med andra ord, man gjorde en make over av fordonet. Med tanke på hur många reservdelar det idag finns till mopeder och hur mycket potential det finns att smycka din egen moppe, kanske programmet borde göra comeback och kalla sig “Pimp My Moppe”. 

 

Coolhet som räddar liv 

Har man åtminstone tillgång till Sveriges största urval reservdelar för mopeder så måste ju åtminstone potentialen finnas där. Tänk dig så mycket du kan göra med reservdelar. Även förutom allt det där nödvändiga som att byta cylinder, förgasare, däck eller avgassystem när mopeden börjar bli sliten. Till reservdelar måste man ju faktiskt också räkna häftiga accessoarer som led-ljus och hjälmar. Tänk dig själv att smycka din moped i lampor så att hela kvarteret känner igen vem det är som kommer på den där mopeden. Eller en hjälm som är så inspirerande  att alla ungar i området kommer att tycka det är jättehäftigt att ha hjälm. Du är cool – och räddar potentiellt liv.  

 

 

Mopedernas organdonatorer 

Det är bara att tacka och ta emot för att utbudet av reservdelar för mopeder är så stort som det är. Vad skulle vi egentligen göra utan alla reservdelar. Tänk så många mopeder som hade behövt skrotas och gå till spillo bara för att någon enstaka del slutar fungera. Det är ungefär som om man skulle behöva dö för att man behöver en njure, när det finns organdonationer. Skrothandlare och återförsäljare på nätet är mopedernas organdonatorer. De gör en god gärning, och resultatet är mopeder som lever längre.

Fler nyheter