Olika typer av glasvagnar till bra pris

15 november 2021 patrick pettersson

advertorial

Att ha rätt utrustning är viktigt i alla verksamheter då det underlättar arbetet och gör det mer säkert. Särskilt i verksamheter där man handskas med stora vikter som exempelvis inom bygg-, verkstad-, transport- och glasindustrin. Då är en stabil och säker byggvagn ett måste. Det är viktigt att byggvagnen är anpassad efter verksamhet och har rätt storlek, men också att den rullar bra och är lätt att styra över golvet då man flyttar materialet med hjälp av byggvagnen.

Med hjälp av en byggvagn går också arbetet smidigare och man kan jobba effektivare. Delvis eftersom man inte behöver vara särskilt stark för att kunna flytta godset på byggvagnarna och alla medarbetare klarar att utföra momentet, men också för att medarbetarna också slipper tunga och riskabla lyft som tröttar och sliter. Bra byggvagnar är med andra ord bra både för de anställda och företaget. 

 

Hur hittar man den mest optimala byggvagnen?

Det finns många olika typer av byggvagnar och för att det ska fungera optimalt måste de vara anpassade efter den verksamhet man bedriver. Det finns exempelvis både dubbelsidiga och enkelsidiga byggvagnar som klarar maxbelastning av tunga metallskivor och gipsskivor. Men också glasvagnar som rymmer flera glasskivor på en gång. Andra typer av vagnar är lagervagnar, materialvagnar och listvagnar. 

 

image

 

Spara pengar genom att köpa begagnade byggvagnar av bra kvalitet

Ska man köpa byggvagnar ska man satsa på kvalitet så att man får vagnar som inte slits ut med en gång. Men skulle de ändå gå sönder lönar det sig att laga dem och det finns bra reservdelar att köpa. Stabila och rustika byggvagnar har också ett bra andrahandsvärde och man kan få bra betalt för sin byggvagn den dag man bestämmer sig för att avveckla verksamheten. Det går också att själv spara pengar genom att i stället för att lägga pengar på nya byggvagnar köpa begagnade.

Fler nyheter