single-image

Olika sätt att brandsäkra hemma

Det är som de allra flesta av oss vet, väldigt viktigt att ha rätt brandskydd hemma. Att bostaden och fastigheten är brandsäkrad på något vis och har rätt typ av brandskydd är av stor vikt vid en eventuell brand. Man vet aldrig när faran är framme, om man glömmer blåsa ut ett ljus eller om tvn skulle ta eld till exempel. Det är inte alltid eld startar på grund av tända ljus eller vid matlagning. Det kan vara en dator, en hårfön, en tv eller någon annan typ av elektrisk apparat som finns i de flesta av våra hem. 

 

Brandskydd för hemmet

Det går att brandsäkra på lite olika vis i hemmet. För det första så bör alla hem ha brandvarnare som fungerar korrekt och som kontrolleras ett par gånger om året, så de fungerar som de ska. Har man ett väldigt stort hus så behöver man skaffa flera stycken brandvarnare. Det krävs för att täcka hela behovet, men om man har en mindre yta så behöver man inte lika många. Att brandtäta ett hus eller en fastighet är idag väldigt vanligt att man gör. Men det gäller snarare större byggnader som varuhus eller stora kontorsbyggnader. 

 

 

Var noga med att släcka och dra ut kontakter

Det är väldigt lätt hänt att någonting tar eld, särskilt hemma i våra hus eftersom vi har så pass mycket elektronik runt omkring oss idag. En sak som många glömmer är att dra ut kontakter till sådant som inte används. Mobilladdare är ett exempel på en sådan sak som många aldrig drar ur. Utan låter den sitta kvar i uttaget hela tiden oavsett om de laddar eller inte. Det har hänt väldigt många olyckor med just dessa laddare för mobiler. Så se till att alltid vara väldigt noga med att dra ur sladden från uttaget när den inte längre används.