När behöver du ett invaliditetsintyg?

29 september 2021 jonas olsson

Har du varit med om en skada eller olycka som påverkar din livskvalitet? Då behöver du anmäla den skadan till försäkringskassan. Av just sådana anledningar ska man alltid se till att ha en bra försäkring. För exempel om du är med om en bilolycka som gör att du inte kommer kunna ha samma liv efteråt, då kan du få ut det på försäkringen. En ersättning för skadan, även om det inte gör skadan bättre och helst av allt vill man inte var skadad. 

Men trots det är det ett litet plåster på såret. Man blir inte direkt rik av att vara skadad och för många finns det knappt pengar att klara sig över månaden. Med ersättningen man kan få kan det göra det lite enklare, men för det behövs det en rättvis bedömning på din skada. Den bedömningen får du på en klinik som utför invaliditetsintyg. De är proffs på att göra utlåtande och skriva det perfekta invaliditesintget.

Täcker dina skador

Om du är med om en olycka eller skada, för att göra det så bra som möjligt så besök alltid läkaren. De kommer direkt dokumentera dina skador och hur du mår. Det gör det enklare när du sedan besöker en klinik som utför ditt invaliditetsintyg. Det går inte att säga i förtid vad och hur mycket i ersättning du kommer få. Det beror på hur allvarlig skadan är och hur mycket den påverkar dig. Samt hur länge du blir påverkad av den.

Intyget skickas in till försäkringskassan som sedan tar beslutet. Som de flesta redan vet kan försäkringskassan vara struliga att ha och göra med. De kan vara långsamma och ifrågasätta beslutet, vilket inte är något man vill eller orkar med i ett redan jobbigt tillfälle. Därför ska ni alltid ha proffs som utför intyget. Det ger er en större chans att få en rättvis bedömning. 

Fler nyheter