Modulhus fungerar både som komplement och tillfällig lokal

22 juni 2021 Lily Hansen

Ingenting varar för evigt, och någonstans är det väl också tur att det är så. Hade det aldrig funnits utrymme, möjligheter eller förutsättningar att förändras så hade väl människan fortfarande bott kvar ute i grottorna, ritat på väggarna och jagat mammutar med spjut för att ha till middag. En middag som lagas över öppen eld. Nej, då är det till och med bättre att bo i ett så kallat modulhus. Till och med under överskådlig framtid. 

Den där beskrivningen gör dock kanske inte riktigt modulhusen rättvisa. Modulhus är faktiskt ett riktigt bra komplement och substitut när det gäller lokaler. Eftersom de är leveransklara direkt från fabriken så vet du alltid exakt vad du får.  

Det är bara att förflytta dem till den plats du där och då behöver ett gäng lokaler. Inte sällan kommer de till användning i samband med att du kanske bygger om en fastighet eller en arbetsplats och behöver någonstans att arbeta innan de nya lokalerna står färdiga att användas. 

Tillfälliga och flyttbara 

Det är också vanligt att använda modulhus som ett komplement, inte minst till skolor. I modulhuset får du möjlighet till extra klassrum. Kanske för särskilda lektioner, som till exempel musik, som har tendensen att föra en hel del oväsen. 

Det kan vara ganska fördelaktigt om detta förläggs i ett modulhus som inte är i anslutning till resten av skolan. På så sätt minimerar du risken att trumslagarna stör teoretiska lektioner och provskrivningar på resten av skolan. 

Vad du vill använda dina modulhus till är egentligen bara upp till din fantasi. Du vet bäst själv vad behovet är. Det som är så fördelaktigt med modulhus är just det faktum att de är tillfälliga och så lätta att flytta. När väl modulhuset står på plats behöver det med andra ord inte vara för evigt. Mer information hittar du här: http://www.pcsmodulsystem.se/moduler/modulhus/.

Fler nyheter