single-image

Moduler att bygga med

På senare år har det blivit mycket populärt att använda sig av byggmoduler. Det är ett sätt att skapa hus med bitar som kan liknas vid lego med funktioner. Ett enkelt och smidigt sätt där man kan sitta med alla delar och lägga ihop dem på ritningsstadiet tills man hittar det som man trivs bäst med.

Och många gör faktiskt också det. Klipper ut alla moduler i rätt mått och funktioner och flyttar runt dem tills man når det resultatet man önskar. Betydligt mycket enklare än att sitta och arbeta i något datorsystem. Eller med papper och penna.

 

Alla är arkitekter

När man arbetar med moduler så kan alla vara arkitekter. Det är så pass mycket enklare när man kan se allt framför sig. Och ibland kan man till och med åka till fabriken för att själv gå in i moduler och se hur det känns i storlek och planering.

 

 

Som kund behöver man inte heller ha någon arkitekt som ritar byggnaden. Om det inte är något som ska stå en längre tid så att bygglov behövs. Men under kortare tider, eller enklare förhållanden, kan man bara kontakta säljaren, eller tillverkaren, när man har bestämt sig. Det gäller antingen om man ska köpa moduler eller om man ska hyra dem. Ett val som man ofta kan få göra när det gäller de mer temporära modulerna.

 

System som fungerar

I och med att alla moduler är fungerande i sig så är det också mycket lätt att bara koppla ihop dem. Det enda man gör på plats är att koppla dem samman istället för att man ska göra en full rördragning eller ledningsdragning. På det sättet går det mycket fortare och blir dessutom mycket billigare. För allt man gör under en byggnation är lättare och tar kortare tid än om man ska göra det på en befintlig byggnad.

Leave a Comment

Your email address will not be published.