Med Kinetic Sand kan barnen leka kreativa lekar med sand inomhus

13 augusti 2021 Cecilia Olsson

Kinetic Sand är en rolig aktivitet för sensorisk utveckling och kreativitet, samt är något som kan hålla barn sysselsatta länge. Kinetic Sand är en slags ”magisk” sand som man kan forma och leka med utan att den kladdar ner eller sprider sandkorn över hela rummet. Det enda Kinetic Sand klistrar sig till är sig själv, vilket gör att man enkelt kan fånga upp en tappad bit från golvet genom att dutta en annan bit sand mot den. Sanden känns härlig mellan fingrarna och kan ha en lugnande inverkan på såväl barn som vuxna. 

Vad är det som gör Kinetic Sand så magisk?

Kinetic Sand är tillverkad av 98 % sand och 2 % polymer, det gör att den får sin unika konsistens som påminner om blöt sand. Med Kinetic Sand kan barnet sitta inomhus och leka med sanden och den kladdar varken ner kläder, mattor, händer eller hår. Kinetic Sand kan formas till olika figurer och med hjälp av sandformar kan man bygga slott, vägar och djur, precis som med vanlig sand. Kinetic Sand torkar inte heller ut, så leken kan fortsätta i flera år utan att sanden ändrar konsistens.

Kinetic Sand är ett härligt sätt för barnen att vara kreativa på, utan att bli smutsiga. Barn älskar den taktila stimuleringen som Kinetic Sand erbjuder och den kan hjälpa till att skapa lugn samt fokus.

En webbshop som har riktat in sig på sunda leksaker för barn

Hos Lekakademin hittar man Kinetic Sand i olika mängder och färger, samt flera roliga tillbehör som man kan använda när man leker med den. Lekakademin är en webbshop som riktat in sig på leksaker som på ett eller annat sätt kan vara nyttigt för barnet, till exempel genom att man lär sig något av att leka med dem eller att fysik och motorik förbättras. Det uppmuntrar till utveckling och roliga stunder. Man kan också enkelt hitta leksaker som passar utifrån barnets ålder, Kinetic Sand kan till exempel användas från 3 år och uppåt.

Fler nyheter