Mäklare i Linköping fixar affären

17 november 2021 patrick pettersson

advertorial

Ibland kommer försäljning av hemmet oväntat, men ofta är det planerat. Man kanske har köpt en annan bostad för att familjen växer, eller behöver flytta på grund av ett jobb. Då hinner man planera hur och när, och kontakta den mäklaren man vill ska sköta försäljningen. 

Det kan vara någon man har ett personligt band till eller som man redan träffat innan vid köpet av lägenheten. För många är priset den avgörande faktorn, och man väljer då den mäklarbyrå som tar lägst avgift.

En mäklare gör mer än att bara sälja bostaden

När man behöver sälja sin bostad vill man göra det så smidigt och med så stor vinst som möjligt. Därför är det bra att välja en mäklare med bra lovord och som verkligen är engagerad i försäljningen. Budgivningen kan ske på kvällar och helger och då måste mäklaren vara tillgänglig. 

Han eller hon ska göra sitt yttersta för att göra kunden nöjd. Man betalar mäklaren en viss summa för att ta sig an en försäljning, och oftast får denne provision på slutsumman av försäljningen också.

 image

 

Digitala tider ställer högre krav på mäklaren

Nuförtiden är det vanligt att sälja sin bostad via mäklare men förr fanns det andra alternativ. Då satte man oftast in en annons i tidningen som annonserade att bostaden var till salu. Nuförtiden vill eventuella köpare få så mycket information som möjligt innan visning, exempelvis flera tydliga bilder, antal dagar annonsen legat uppe, eventuella renoveringar, information om bostadsrättsföreningen, och så vidare.

Man kan också se en pågående budgivning på nätet vilket underlättar och sparar tid för både mäklare och budgivare. Det innebär också att det krävs mer av mäklaren. Informationen som ligger uppe på nätet måste vara tydlig och informativ. Är man intresserad av att sälja sin bostad kan man kontakta en mäklare i Linköping här: https://riksmaklaren.se/linkoping/.

Fler nyheter