LED gatubelysning ger säkrare väg hem

09 juni 2022 jonas olsson

advertorial

Jessica skänkte en tacksamhetens tanke till gatubelysning led. Hon hade blivit försenad hem och hade inte riktigt haft koll på hur mörkt det hade hunnit bli. Den närmsta vägen hem var genom parken, och hon ville verkligen ta den snabbaste vägen hem. Men hennes föräldrar hade sagt till henne att hålla sig på väl upplysta platser där det fanns andra människor när hon var ute sent om kvällarna. Så hon gjorde som de sagt.

Så kom hon till slut fram till gångbanan som utgjorde en genväg till hennes kvarter. Nu ville hon faktiskt hem så fort som möjligt. Gångbanan hade nyligen försetts med gatubelysning med LED och alla lyktstolparna gav nu ett starkt och betryggande sken. Det var stor skillnad mot hur det hade varit förut, med de gamla lamporna som ofta var trasiga. Med den nya ljusstarka belysningen kände Jessica att hon faktiskt skulle våga gå här, och därmed komma snabbare hem.

 

LED GATUBELYSNING

 

Vad döljer skuggorna?

Hon skyndade på stegen och vände av in på gångbanan. Efter något tiotal meter hörde hon dock plötsligt ett prasslande ljud i buskarna. Hennes hjärta rusade och hon såg sig oroligt omkring. Var det någon som lurade på henne där? Hon plockade upp mobilen och gjorde sig beredd att ringa hem för att be någon komma och möta henne. Men skulle de hinna fram i tid? 

Plötsligt hördes ljudet igen och nu såg Jessica en liten skugga som kilade ut ur buskarna. Hon andades ut. Det var ju bara en katt. Ganska snart kom hon ut på sin egen gata och kunde se hemmet uppenbara sig en bit bort. Även här hade man installerat gatubelysning med LED och gatan kändes nu trygg och säker i det flödande vita ljusskenet. Jessica öppnade dörren till huset och klev in. Nu småskrattade hon faktiskt åt sig själv. Så fånig hon hade varit i sin oro.

Fler nyheter