Konferenshotell med spa

21 november 2021 jonas olsson

editorial

Att åka på spa är något som har blivit mycket populärt på senare år. Känslan av att kunna krypa i en badrock och ett par badtofflor och bara njuta av lugnet och idyllen, är något som många önskar sig då och då. Men det är också något som kan passa perfekt för företag som vill hålla en konferens men även kunna skämma bort sin personal med ett spabesök. Därför har det blivit vanligt att även konferenshotell har eget spa.

Det är ett vinnande koncept att kunna erbjuda sin personal en dag med information blandat med god mat och en lugn stund i en pool och en relax. Det är en dag som många uppskattar mer än de flesta andra upplevelser som ett företag kan erbjuda sin personal. Och därför händer det även att man beger sig iväg på lite längre turer, där hotellet kan ligga så pass långt bort att man till och med måste ta flyg eller tåg för att komma dit.

 

image

 

Ökad produktion på jobbet

Det kan verka konstigt att ha en rubrik som talar om ökad produktion på jobbet när texten ska handla om konferenshotell med spa. Men det är faktiskt så att de företag som väljer att hålla sina konferenser på ett spahotell också kan se en ökad produktivitet under tiden efter besöket. Och faktiskt även under tiden före besöket. För personal som vet om att de ska få en härlig upplevelse har en tendens att få upp livsandarna och motivationen lite extra.

Men det finns en varning som är viktig att ta till sig, och det är att det bör vara ett spahotell som erbjuder mer än en liten bastu och en relax med två solstolar, ifall man lovar personalen en dag på ett spahotell. Annars kan det snarare slå bakut och vara bättre att inte alls lova en upplevelse på spa. 

Fler nyheter