single-image

Känn dig fräsch och fin med rätt hudvård

Genom att ha en bra hudvårdsrutin lägger man en god grund för fräsch och välmående hy. Det första man ska göra är att rengöra, om man till exempel använder mycket smink eller oljebaserade produkter så kan en så kallad dubbelrengöring vara rätt väg att gå. Då inleder man med en rengöringsolja eller precleanse som gör att oljebaserade orenheter, talg, solskydd och makeup löses upp snabbt och enkelt.

Det är en fördel att använda sig av en särskild, lite mildare, rengöring till ögonen och området runtomkring eftersom det är extra känsligt. Steg två i dubbelrengöringen innebär att man följer upp med en vattenbaserad produkt för att djuprengöra huden skonsamt, utan att torka ut. Om man inte känner behov av en dubbelrengöring så kan en rengöringsmjölk räcka gott. 

Efter rengöringen lägger man på en toner (eller ansiktsvatten som det också kallas), den balanserar hudens pH-värde samt verkar sammandragande på porer och ger en fräsch känsla. Sedan kan man med fördel använda ett serum för att få extra effekt av sådant man har behov av. Ett serum innehåller aktiva ingredienser i koncentrerad form som exempelvis hyaluronsyra, C-vitamin, E-vitamin, retinol och peptider. Här kan man även använda sig av produkter som man punktmarkerar på sina problemområden, det finns de som exempelvis är framtagna mot finnar, rodnad eller rynkor. 

För återfuktning ska man använda sig av en ansiktscreme anpassad efter ens hy samt en ögoncreme för det känsliga området runt ögonen. För att komplettera sin hudvårdsrutin bör man även använda ansiktsmask och/eller exfolierande produkter med jämna mellanrum. 

Hos Sephora hittar man allt man kan tänkas behöva inom hudvård. Det är bra att hitta en och samma serie som passar ens hy för att produkterna ska kunna ge bästa möjliga effekt (använder man sig av produkter från olika serier finns risken att de tar ut varandra och därmed inte ger den önskade effekten). 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like