Hur du hittar rätt keps för dig

28 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Hur du hittar den perfekta kepsen för dig

Det finns många olika faktorer att ta hänsyn till när man köper en keps. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du hittar rätt keps för dig utifrån tre huvudkriterier: stil, passform och funktion. Vi hoppas att du i slutet av det här inlägget kommer att ha en bättre förståelse för vad du ska leta efter i en keps så att du kan göra ett köp som du kommer att vara nöjd med i många år framöver.

image

Tänk på kepsen syfte

Stil
När det gäller stil finns det två huvudläger: de som föredrar baseballkepsar och de som föredrar solhattar. Baseballkepsar är vanligtvis tillverkade av bomull eller polyester och har en brätte som hjälper till att skugga ögonen från solen. Solhattar däremot är vanligtvis tillverkade av halm eller annat andningsbart tyg och har ofta breda brädor som ger mer skydd mot solen. Vilken typ av hatt du föredrar är helt upp till dina personliga preferenser.

Passform
Nästa sak som du vill ta hänsyn till är hur väl mössan sitter på ditt huvud. Detta är viktigt eftersom en dåligt passande keps kan vara obekväm att bära och även orsaka huvudvärk. Det bästa sättet att avgöra passformen är att prova kepsen i butiken innan du gör ett köp. Om du köper på nätet ska du se till att kontrollera storlekstabellen så att du kan välja rätt storlek.

Funktion
Det sista du behöver tänka på är vad du kommer att använda kepsen till. Om du är idrottare kanske du vill ha en prestationsinriktad baseballkeps som transporterar bort svett och hjälper dig att hålla ögonen skuggade under utomhusaktiviteter. Om du letar efter en avslappnad vardagsmössa bör vilken stil eller vilket material som helst duga. Och om du vill ha solskydd vid trädgårdsarbete eller utomhusvistelse är en solhatt med UPF-klassning det bästa valet.

Beroende på din stil, önskad nivå av solskydd och avsedd användning kan någon av dessa tre typer av kepsar vara rätt val för dig. Vi hoppas att det här blogginlägget har hjälpt dig att få lite vägledning om hur du hittar den perfekta kepsen för dina behov. Tack för att du läste!

Fler nyheter