Högtflygande perspektiv och utmanande tider

21 september 2020 Mikael Barani

Vilket galet år 2020 har varit hittills. Inte ens om man hade börjat året med en tur i en luftballong från https://dreamballoon.se/ hade man haft perspektiv nog att kunna förutspå denna pandemi. Även från flera experts håll så trodde man inte att Covid-19 skulle sprida sig på det sättet det sedan gjorde – och fortfarande sprider sig på.
På många håll i Europa ser vi nu en andra våg i pandemin och frågan är när den kommer att nå sitt slut.

En framtid med fler upplevelser

Nej, det gäller helt enkelt att spänna på sig säkerhetsbältet och vara beredd på det som kommer, vad det än nu må vara. I Sverige har vi som bekant haft en väldigt kontroversiell hållning med relativt få begränsningar i hur vi till exempel får röra oss. Detta till skillnad mot andra delar av världen där folk i princip låstes in i sina hem.
Nu i backspegeln kanske detta var en framgångsrik taktik. Naturligtvis kommer det att dröja tills man kommer att kunna dra några definitiva slutsatser. 

Eftersom den svenska metoden just nu uppvisar väldigt låga smitto- och dödstal så kan vi helt enkelt bara förutsätta att den på något plan stämmer. På något sätt har ju livet som sagt fortsatt mer eller mindre som vanligt under hela denna process, speciellt nu under de senaste månaderna. Man har helt enkelt fått unna sig där man har kunnat unna sig. Till exempel med saker som ballongflygningar och andra upplevelser som är mer tillgängliga nu när internationella resor inte är lika vanliga.

Upplevelser kommer kanske också att vara mer av framtidens melodi. För när en vana väl har satt sig är chansen stor att den också kommer att fortsätta att vara en del av vår vardag. Ofta är det som bekant bra att våga prova på nya saker och vidga sina horisonter – något som vi verkligen har fått göra under det senaste halvåret.

Fler nyheter