single-image

Hitta LED-belysning på https://ledmegastore.se/

När LED-lampan först kom var det många som förfasade sig över priset. Nu har priset sjunkit och det går inte längre att köpa gamla glödlampor och det är nog tur. LED-belysning är nämligen mycket energisnålare och lamporna håller i minst tio år. 

Det finns alltså pengar att tjäna för den som byter ut sina resterande glödlampor till LED-belysning. En annan fördel med LED är att lamporna inte blir särskilt varma. Det är något som i sin tur bidrar till ett mer behagligt inomhusklimat.

Utbudet av LED-lampor har ökat de senaste åren och idag finns det lampor i alla möjliga storlekar och modeller, till exempelvis här: https://ledmegastore.se/. Det finns exempelvis LED-lampor som passar till mormors gamla kristallkrona, spottarna i köket och till utomhusbelysningen. LED-belysning fungerar dessutom mycket bättre än lågenergilampor eller lysrör som tänds med en viss fördröjning och där ljusstyrkan ökar efter ett tag.

LED-lampor med gult sken

Det var inte bara priset som avskräckte många från att helt gå över till LED-belysning i början. Lamporna hade faktiskt också ett väldigt kallt och trist sken, men så är det inte längre. Idag kan man få tag i LED-lampor i alla möjliga färgtemperaturer. Det går att få LED-lampor med samma gula sken som gamla tiders glödlampor, eller med sken lika varma som stearinljus. Tekniken har också utvecklats och vissa LED-lampor går att dimma och även växla mellan varmt och kallt sken. 

Utbudet av LED-belysning är stort och det kan vara svårt att välja rätt lampa. Men många förpackningar är även märkta med watt, som gamla tiders glödlampor. Men en LED-lampas riktiga ljusstyrka mäts i lumen, och dess färgtemperatur i kelvin. Ju lägre kelvin desto varmare ljus, eller ju högre desto kallare ljus. Vill man köpa LED-lampor ska man vända sig till en pålitlig återförsäljare med ett brett utbud som exempelvis https://ledmegastore.se/.

Leave a Comment

Your email address will not be published.