Håller du takten i livet?

19 januari 2020 Mikael Barani
Håller du takten i livet?

Det låter kanske som en banal fundering, men har du någonsin tänk på att du går i en speciell rytm. Alltså att du faktiskt håller ett förhållandevis stadigt tempo när du är ute och spankulerar.
För det skulle ju se rätt underligt ut om vi konstant bytte tempo när vi var ute och gick. Som om vi höll på med någon sorts oregelbundna intervaller.

Nej, det tycks alltså finnas en sorts inre metronom i oss människor som ser till att vi håller oss i rörelse enligt en viss takt. Frågan är hur mycket mer i livet som vi också gör i takt, som vi kanske inte tänker på. Skulle man spela in sig själv lagandes mat i köket – kanske skulle man kunna upptäcka att det fanns en rytm till allt vi gjorde. 
Vem vet?

För kanske är det så att hela livet är en melodi. Utan att veta om det så följer vi en sång som för oss från födseln till döden. Kanske fortsätter vi efteråt med ett par extranummer?

Huruvida vi är bra eller inte på att hålla en takt när det faktiskt gäller att vara medveten om den, ja det visar sig rätt fort när man sätter sig ned med ett instrument. Alla som har spelat i band vet hur omöjligt det blir att spela ihop med en musiker som inte hänger med riktigt. Definitivt om musikern i fråga sitter bakom ett trumset. Det är ju trummornas hela syfte att hålla ihop bandet och sätta takten för låten.

Den tidigare nämnda metronomen är faktiskt musikerns bästa vän. Testa att spela riktigt långsamt nästa gång du ska lira och se om du håller dig i takt med metronomen.
Har du inte någon sådan här apparatur kan du snabbt få den levererad till dig med en beställning från DanGuitars webbshop.

Fler nyheter