single-image

Grilla säkert i sommar!

En gasolgrill kan lätt bli sommarens höjdpunkt för dig och dina nära och kära. Att njuta av de goda dofterna medan man ivrigt väntar på sin mat, som fräser och har sig över elden… Men för att festen verkligen ska lyckas, måste det ske lite arbete bakom kulisserna också. Förutom att förbereda maten innan gästerna kommer, måste du också ägna lite uppmärksamhet åt grillens gasolflaska – särskilt om den över vintern fått gå i ide i något förrådsrum. Här får du lite tips om vad du ska tänka på!

 

Rätt sorts flaska

Olika gasolflaskor är gjorda för olika grillar. Det kan kännas smidigt att förvara flaskan precis under grillen, men är den inte designad för just detta, gör du bäst i att låta bli. Är det dags att byta gasolflaska? Kolla då att gummipackningen till regulatorn fungerar som den ska, och att nämnda regulator är anpassad till gasolflaskans tryck. Gör ett läcktest för att kontrollera att ingen gas slipper ut där den inte ska. Detta fixar du enkelt genom att blanda vatten och såpa och spraya på tuben. Ser du att det börjar bubbla någonstans, gör du bäst i att ersätta tuben eller fixa läckan. Tänk också på var du ska grilla – gasol ska inte användas i dåligt ventilerade utrymmen.

 

 

Preppa för en lyckad grillfest

Att gasol brinner är hela meningen med den, men därför behöver den också hanteras varsamt. Låt bli att experimentera med egna anläggningar, utan skaffa istället en gasolflaska som genomgått revision och byggts för att passa just din grill. Följer du dessa råd, kommer du att minska risken för tråkigheter som kan förstöra det roliga, och maxa chanserna för en lyckad grillfest. Ett sista råd: leta upp intressanta recept på nätet eller i mammas gamla kokbok, och prova dem några veckor innan festen. Då kan du impa på dina gäster!