single-image

Flyttfirma i Stockholm ger frihet

Plötsligt en dag bara bestämmer man sig. Det finns ingen bättre känsla. Allt stämmer. I nästa ögonblick undrar man hur det skulle vara tekniskt möjligt att flytta till Grekland.

På en resa till Peloponnesoshalvön i Grekland hände det Sofi. Hon stod och pratade med receptionisten på hotellet, som visade sig komma från samma stad som Sofi växt upp i, när hotellchefen kom förbi. Receptionisten presenterade dem och berättade att Sofi arbetade med customer relations hemma i Sverige.  

Han blev nyfiken och bjöd in henne på sitt kontor för att höra mer. Personen som arbetade med customer relations skulle flytta och han behövde någon ny. Så kom det sig att hon tackade ja där och då, på stående fot. Men som sagt nu undrade hon lite hur det skulle gå till rent praktiskt.

Allting blir som det ska

Hon hade inte behövt oroa sig. Kristin, receptionisten hade själv gjort samma resa för tre år sedan och visste precis vad som behövde göras. På hotellrummet kontaktade hon en flyttfirma i Stockholm som tydligen fraktade saker över hela Europa.

Här stod hon nu, redo att åka till mamma med nycklarna. Sen var det Arlanda nästa. Det kändes helt overkligt att åka iväg utan att ha gjort mer än att packa en resväska med det nödvändigaste. Jobbet hade hon fått tjänstledigt ifrån i sex månader för att kunna känna om livet i Grekland var något för henne.

Flyttfirman skulle komma och packa ihop hennes saker. En del skulle de magasinera, medan resten skulle lastas på flyttbilen och styra mot Peloponnesos. Allt hade gått så fort och varit så enkelt.

Snälla mamma skulle städa lägenheten och lämna nycklarna till hyresvärden. Sofi hade lovat sig själv att tacka henne genom att skämma bort henne ordentligt.Om tre veckor var det mammas tur att göra resan söderut för att besöka sin dotter.