Flyttfirma då och nu

19 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Flyttfirma då och nu

Förr flyttade människor mycket oftare själva än i dag. Detta berodde till stor del på att det inte fanns några flyttfirmor och att man var tvungen att göra allting själv. Jag tänker direkt på filmer där man ser hur familjer i USA flyttar västerut under 1700 talet när de europeiska bosättarna började röra på sig. De flyttade hela bohag med häst och vagn och det såg minst sagt lite skakigt ut när de rörde sig över prärien.

 

Modern flytt

Som tur är har vi kommit långt när det gäller teknik när vi flyttar. Det har även dykt upp en rad flyttfirmor i Sverige som erbjuder helhetslösningar när det är dags att byta bostad. Dess företag sysslar inte enbart med att köra dina möbler från ställe A till B, de sköter allt det praktiska, som att packa, hitta en plats att förvara dina tillhörigheter om du behöver det och så vidare. Så om du funderar på att flytta finns det verkligen ingen anledning att göra det själv längre – luta dig tillbaka och låt proffsen ta hand om allt!

flyttfirma Linköping

Tunga lyft

När det gäller tunga lyft finns det några saker att tänka på. Först och främst ska du se till att du har rätt kläder på dig. För det andra ska du se till att du tar regelbundna pauser när du utför tunga lyft. Slutligen ska du se till att du använder rätt teknik när du lyfter tunga föremål. Detta innebär att du ska böja knäna något och hålla ryggen rak. Om du gör detta kommer du att kunna lyfta tyngre föremål lättare och utan att anstränga ryggen eller musklerna. Allt detta vet de som jobbar med flytt till vardags. Utan att tänka på detta hade de aldrig orkat med att utföra flytt varje dag. Bor du i Linköping är ett tips att kolla in https://www.flyttexperten.com/kontakta-oss/linkoping när du behöver flytthjälp.

Fler nyheter