Fixa alla akvarietillbehör

08 oktober 2020 Lily Hansen

Har du tänkt att bli med akvarium? Det är ju så fint med färgglada fiskar som guppar omkring i små stim där i. Och det kan väl inte vara så svårt heller? Ett akvarium och lite vatten och sen är det bara att sätta igång och välja fiskar. Eller?

Nej, riktigt så enkelt är det inte. Det behövs mer utrustning än bara ett akvarium och vatten. Till exempel så måste botten i akvariet fyllas med rätt typ av grus eller sand. Det måste även finnas en pump med ett filter. En termostat kan också vara nödvändig, så att vattnet kan hålla rätt temperatur.

 

Hålla akvariet rent 

Rengöringsmaterial behövs, såsom borstar och sughävertar. En sughävert är väldigt bra att ha när vattnet ska bytas. När man byter vatten kan man även ha i ett medel som gör vattnet klarare. Ett måste är väl också en algmagnet att putsa glaset med, så att algerna försvinner.

En annan bra grej att stävja alger med är att plantera in växter. De gör att algtillväxten inte blir lika märkbar. Sedan är de också väldigt fina och dekorativa. Även fiskarna gillar dem, kanske inte för estetikens skull utan för att de har någonstans att gömma sig då. Det blir ett mer ombonat hem för dem och gör att de trivs bättre.

 

 

Dekorera ännu mera!

Förutom att plantera vackra växter, kan man göra extra tjusigt med hjälp av andra dekorationer. Vad sägs om en döskalle, en grotta, stora stenar, musslor eller varför inte ett spännande och mytomsäget skeppsvrak på akvariets botten? Med en skattkista intill…

Akvarietillbehör kan man handla i de flesta välsorterade djuraffärerna, t.ex. här: https://www.crtzoo.se/akvaristik/akvarietillbehor. Om man handlar i en fysisk butik kan man även be om hjälp, så att man blir på det klara med vilka tillbehör man faktiskt måste skaffa sig. Simma lugnt!

Fler nyheter