single-image

Få hjälp av bra bemanning

Behöver du ha in extra personal till företaget? Kanske har någon blivit sjukskriven, eller gått hem på föräldraledighet så att ni är kort om folk? Då kan det vara praktiskt att ta in en konsult. En konsult är oftast antingen egenföretagare eller anställd av ett bemanningsföretag. Därifrån jobbar de på olika uppdrag, och går in på arbetsplatser som behöver hjälp för stunden.

Givetvis tar konsulter endast emot uppdrag som de har rätt kompetens för. Att ta hjälp av bemanning kan därför vara en stor trygghet för företag. Det innebär att man inte behöver hitta och anställa en ny person, utan istället kan man bara få in en extra medarbetare när det behövs.

Inom alla yrken

Vare sig ni behöver hjälp på lagret, vårdhemmet, sjukhuset, eller någon annanstans, så finns det konsulter som kan hoppa in vid behov. På många arbetsplatser finns det inte utrymme för att vara dåligt bemannade, så har man personalbrist är det bra att veta vart man kan vända sig. Bemanningsföretag erbjuder specialiserade konsulter inom det område där man behöver hjälp, och de har den kompetens och eventuell utbildning som krävs för att arbeta där. De tar tar sig an både korta och längre uppdrag. Om man arbetar som konsult får man räkna med att arbeta på olika ställen och ha olika arbetsuppgifter. 

Sämre eller bättre lön?

När man arbetar som konsult har man ofta en varierande lön. Man vet själv vad man begär och brukar börja med det. Beroende på vad det är för arbete kan man både få bättre och sämre betalt. Är det ett populärt arbete där det finns gott om personal kan lönen vara sämre och inte lika hög som för en som har fast tjänst. Är det däremot ett arbete där personalbrist råder kan man få högre lön, som ibland även kan vara högre än den fasta personalens lön.