Få bättre munhälsa med tandläkare i Sollentuna

27 september 2021 william eriksson

När du hör ordet hälsa är kanske inte det första du tänker på din tandvård. Istället tänker du kanske på vårdcentraler, att äta rätt och att motionera regelbundet. Men sanningen är att tänderna kan påverka både din självkänsla och ditt allmänna välbefinnande, mer än du tror.

 

En klassmarkör

Många har egen erfarenhet av hur tandont kan påverka hela ens tillvaro. Det kan påverka basala funktioner som hur man äter eller sover, men god tandhälsa har också blivit en klassmarkör. Eftersom det ofta är rätt dyrt med tandvård är det lätt att välja bort den, speciellt om du känner att du inte har råd. Att kompromissa med sin tandvård är något som dock kan straffa sig i slutändan. 

Om problemen inte åtgärdas, riskerar de att bli värre och få allvarligare konsekvenser för dina tänder. Det riskerar också att bli dyrare. Det finns såklart saker som du kan göra på egen hand. Förutom att borsta tänderna varje dag så kan du också använda fluorskölj och tandtråd. Du kan dessutom undvika för mycket frätande produkter, såsom juice. Men det bästa är att också få en regelbunden undersökning hos en duktig tandläkare.

 

 

Mer än bara tandvård

Tandläkare sitter inne på expertis och därför kan regelbundna tandbesök verka förebyggande. Kanske har du gått runt med huvudvärk en längre tid, men vet inte om att huvudvärken beror på att du gnisslar tänder på nätterna?  Hos en tandläkare i Sollentuna som https://www.xn--tandlkaresollentuna-kwb.se/ kan du förutom rutinundersökning också få tillgång till andra behandlingar, såsom estetisk tandvård. De kan hjälpa dig som behöver med proteser, bettskenor och tandimplantat.

Kompromissa inte bort dina tänder och din munhälsa. Hur munnen mår kan nämligen även ha annan påverkan på kroppen. Till exempel finns det forskning som antytt ett samband mellan hjärtsjukdomar och tandhälsa. Att därför sköta om dina tänder, är att sköta om hela dig själv.

Fler nyheter