single-image

Ett frisörbesök kan göra underverk

Att boka en tid och besöka frisören kan verkligen göra underverk för en. Inte enbart för håret utan även för ens sinne och välmående. Det handlar inte bara om att göra sig snygg, även om det såklart är en mycket trevlig bieffekt. Nej, faktum är att när man tar hand om sig själv, oavsett på vilket sätt egentligen, så signalerar man ju till sitt mentala jag att man är viktig. Att man är en person värd att tas hand om och bry sig om, och då mår man bättre.

 

 

Det rosa fängelset

 

Det finns ett känt experiment som gjordes i ett fängelse. Där lät man måla väggarna i en rosa nyans och sedan märkte man att de intagna blev mycket lugnare och det inträffade färre bråk. Först trodde man att det var på grund av den rosa färgen, men sedan försvann denna effekt och de intagna blev återigen stökiga och bråkiga. Då förstod man att det inte var den rosa färgen i sig som hade förändrat dem, utan att deras miljö hade blivit förskönad. Det faktum att någon faktiskt hade brytt sig om dem och tagit hand om deras miljö, signalerade ju att de var individer värdiga att bry sig om.

 

Färga håret rosa?

 

Nej, exemplet ovan betyder alltså inte att man måste färga håret rosa. Men det förstärker tankarna om att gör man sig fin i håret så mår man bättre. Flera personer har ju ändå visat att de brytt sig. Dels frisören som har utfört själva hantverket (visserligen mot betalning, men det funkar ändå), dels en själv som har investerat tid i sin egen person. Så glöm inte att ett besök hos frisören kan göra mer gott än man tänkt. Att man blir riktigt snygg i håret är ett extra plus på köpet! En frisör i Borås kan man exempelvis hitta här: http://salongcutstyle.se/.