Ett batteri vill alltid bli återvunnet

13 december 2019 jonas olsson
Ett batteri vill alltid bli återvunnet

Ett batteri är alltid en miljöbelastning. Dock har branschen arbetat sedan mitten av 1980-talet för att minska tungmetallerna i batterier. Bland annat har kvicksilverhalten sänkts och idag finns det produkter som är helt utan kadmium, bly och kvicksilver. Det innebär dock inte att det inte finns farliga ämnen i olika typer av batterier. Tänk därför på att alltid återvinna batterier när dessa inte fungerar längre. Det görs allra enklast på en miljöstation eller genom det återvinningssystem som kommunen tillhandahåller. Hur ett batteri återvinns varierar beroende på vad batteriet innehåller, men bland annat återvinns plast, litium, bly, nickel och kobolt.

 

Ladda med uppladdningsbara batterier

För att minska miljöpåverkan är uppladdningsbara batterier ett bra alternativ. De kan användas många gånger och har en lång livslängd. Uppladdningsbara batterier kallas ofta sekundära batterier och används både inom industri och sjukvård, såväl som i mobiltelefoner, digitalkameror och bärbara datorer. Sköts ett uppladdningsbart batteri rätt kan det laddas hundratals gånger. För att ladda laddningsbara batterier krävs en batteriladdare som laddar batteriet med elektrisk ström. Tänk på att alltid sätta rätt sort batterier i laddaren. Är inte laddaren utrustad med individuella kanaler ska inte helt urladdade och mindre laddade batterier laddas samtidigt. Ladda inte heller olika slags batterier i samma laddare.

Så här väljer du rätt batteri

Oavsett hur många batterier en produkt behöver och vilken styrka som krävs, så är det viktigt att välja en leverantör som kan erbjuda färska batterier. Det ger bättre effekt och längre livslängd. Batterionline.se kan genom ett stort fjärrlager och stor omsättning se till att inga batterier blir liggande för länge på hyllan. I webbutiken finns ett stort utbud av produkter och olika batterier. Saknas något eller det finns frågor kring vilka batterier som passar en produkt bäst är kundtjänst alltid redo att svara på frågor. Genom transportsamarbete med DHL och UPS blir leveransen till alla kunder trygg och effektiv.

Fler nyheter