En trivsam arbetsmiljö på jobbet

21 juni 2020 patrick pettersson

För god trivsel på arbetsplatsen bör det vara rent. Hur stort är ert företag och hur stora lokaler har ni? Städar ni dem själva eller hyr ni in en firma som utför jobbet? Att unna sig professionell kontorsstädning är i princip livsviktigt. Dels för att skapa en trivsam arbetsmiljö men också för att uppnå nöjda kunder. En duktig städfirma tar mer än gärna på sig olika typer av uppdrag inom kontorsstädning. Vanligtvis anpassar de sina tjänster och skräddarsyr dem så det ska passa just er. Vilken tid på dygnet vill ni till exempel att de ska städa?

 

Olika nivåer och olika mycket

Hos en städfirma kan du köpa olika nivåer av städning. Vill du ha det vanligaste – en standard? Eller önskar du extra allt och behöver mer städning än andra? Behoven varierar så klart med vilken typ av verksamhet ni bedriver? En vanlig kontorsstädning i Stockholm innebär att samtliga tillgängliga ytor dammtorkas och rengörs. Papperskorgar töms och rengörs och de små ytorna torkas och rengörs extra noga. För att minska spridning av bakterier bör de torka extra noga på strömbrytare, dörrhandtag och armstöd för stolar med mera. Ju fler personer som strömmar genom lokalerna desto viktigare är rengöringen. Beställ extra desinficering av tangentbord och annat som kan behövas.

 

 

Speciella utrymmen

I ett kök vill ni troligtvis att städfirman plockar ur disk ur diskmaskinen. Kanske vill ni även att de hanterar kaffeautomaten och rengör denna? Detta beror förstås på vad ni har för avtal med kaffeleverantören. Kontorsstädning omfattar givetvis även avtorkning av bänkar och bord i kök och fikarum. Levande växter och blommor vattnas och får skötsel. Toaletter är också ett utrymme där det bör vara extra rent och som kräver lite mer. Här skuras det noga och skrubbas ordentligt med miljövänliga och effektiva medel, så även speglar. Påfyllnad av handtvål och pappersservetter sker vid behov.

Fler nyheter