single-image

En taxi ut till livets enkla hemlighet

Känns det ibland som om att världen bär på en hemlighet som du kan ana men aldrig riktigt se tydligt? Som att det ibland skymtar något i periferin men som alltid försvinner så fort du vänder blicken åt det hållet?
Kanske känner vi det framför allt när vi är ute i skog och mark, sitter vid en eld och grillar korv. En känsla av nöjdhet och av att hela livet egentligen är på detta sätt. Dock… så fort vi försöker sätta ord på detta så är det som om att vi kommer längre bort från det.

Lyckan som gömmer sig i att vara tacksam

Det verkar med andra ord handla om att inte tänka på denna ”hemlighet” så mycket, utan mer om att uppleva den. Låta den nästan bara skölja över oss och vara nöjda så, inte sträva efter att hela tiden ha fler och mer prylar – utan att uppleva mer.
För det brukar ju sägas att den som är nöjd med lite också är rik. Att inte hela tiden sukta efter något, utan bara låta sig själv finnas i stunden.

Det handlar också om uppskattning. Att vara tacksam för att du kan gå ned till affären och handla matsäck, sitta bekvämt i taxin som du just beställde på https://www.taxi-helsingborg.se/ och till sist njuta av den där matsäcken i en grön park.
Börjar man leva livet med detta i åtanke så inser man snabbt hur fantastiskt allting redan är – det behövs egentligen inte så mycket mer.

Det viktigaste av allt är trots allt att man har hälsan och vänner omkring sig som man bryr sig om och som känner likadant för en själv. För är vi någonsin så lyckliga som när vi får skratta tillsammans med andra? Njuta av en bit mat i goda vänners lag och bara insupa livets alla sköna stunder utan att reflektera över dem så mycket.

Leave a Comment

Your email address will not be published.