En handelsträdgård erbjuder grävning och andra trädgårdstjänster

15 juni 2022 patrick pettersson

advertorial

Säkert har du tillbringat många lata sommardagar med att gå runt i gångarna på din lokala handelsträdgård och drömma om alla växter du skulle vilja plantera i trädgården. Stora prunkande buskar runt om huset är en målbild för många trädgårdsälskare.

Men kanske tvekar du inför att ta det där steget till att faktiskt köpa plantorna, köra hem och sätta spaden i marken. Särskilt om du är lite insatt i vad det faktiskt innebär att plantera många buskar samtidigt. Då kan det vara bra att veta att du faktiskt kan få hjälp av din handelsträdgård. Grävning är en tjänst de kan erbjuda

 

Handelsträdgård är mer än bara en blombutik

En handelsträdgård är nämligen långt ifrån att bara vara en plats att köpa blommor och plantor på. De utför ofta utomordentligt omfattande trädgårdsservice, där en tjänst som grävning är en självklar del i utbudet. Ofta krävs det nämligen lite mer grävning än bara en spade i marken.

Anlitar du en handelsträdgård till att utföra de mer omfattande jobben i trädgården, kan du vara säker på att allt blir riktigt utfört. De som arbetar på en handelsträdgård är ofta utbildade hortonomer, och har koll på allt från hur du ska beskära dina rosor till exakt hur du ska gräva för att få till rätt dränering.

 

Handelsträdgård

 

En expert gräver ned busken på rätt ställe 

Du kan alltså vara helt lugn med att dina buskar kommer att överleva, om du tar hjälp från proffsen när de ska planteras. Säkert kommer du också få råd om var i trädgården buskarna har bäst chans att ta sig, och då kan det vara idé att lyssna.

Ofta har trädgårdsägare en idé om var det skulle vara snyggt med en viss buske. Men det är långt ifrån säkert att busken håller med. Många blommor, buskar och träd är mycket kräsna vad gäller placering, och det kan handla om långt mer komplicerade saker än skuggigt eller halvskuggigt.

Fler nyheter