single-image

Djuraffär i Stockholm lyfter djurens liv

Tack och lov har djuraffärer förändrats väldigt mycket i modern tid jämfört med hur det kunde vara förr. Det var till exempel inte ovanligt att man förr i tiden kunde få se hundvalpar i skyltfönstret på en djuraffär och bara gå in och välja ut en. Tack och lov har vi kommit betydligt längre än så i vår djurhållning i Sverige. Tyvärr kan man dock se det fenomenet på flera platser i världen, men vi släpper den tråkiga tanken ett ögonblick. 

Idag har en djuraffär i Stockholm, och Sverige generellt, i regel inriktningen att det säljs djurtillbehör snarare än faktiska djur. Ja, det kan förstås fortfarande säljas fiskar eller till och med hamstrar, råttor och andra mindre gnagare. Men ska du till exempel köpa en katt eller framför allt en hund är det till en kennel eller omplaceringsorganisation du ska vända dig. Ingenting annat. 

 

Djuren är individer

Därmed inte sagt att djuraffärer på något sätt blivit överflödiga. Tvärtom. Djurägare måste ju fortfarande sköta om sina djur. Det behövs mat, leksaker, godis och stimulans. Det är ingen bra idé att till exempel ge sin hund den mat som du själv äter. Risken att hunden blir tjock eller får hål i tänderna av sockret som finns i vår mat är stor. Nej, du behöver hitta någonting som är både nyttigt och gott för ditt djur. 

I djuraffären finns mat och annat tillbehör som är direkt anpassat efter djurets behov. Det kan vara svindlande att gå omkring i stora djuraffärer och se det stora utbudet av exempelvis foder. Det finns så mycket att välja på. Anledningen är att precis som vi människor så är djuren också individer. Precis som att det inte finns en maträtt för oss människor i livsmedelsbutiken finns det inte heller enbart ett foder till djuren i djuraffären.  

 

Berikar djurens liv

För att inte tala om leksaksutbudet i djuraffärerna. Det som kanske är det bästa och roligaste med djur är att de är så lekfulla. De kan älska att springa efter bollar eller ha dragkamp med sin husse eller matte. Eller ja, en del djur åtminstone. Kanske inte fiskar eller vandrande pinnar. 

Men det är det som är så bra med djuraffärer. Det finns någonting för alla. Från häst, hund och katt till fisk och insekter. Alla som är eller har varit djurägare vet vilken berikning det är i livet att få ta hand om ett djur. Djuraffärer bidrar till att göra våra djurs liv bättre.