single-image

Det primitiva kallar på oss

Har ni sett kanalerna på YouTube som sysslar med primitiv teknologi? De lajvar helt enkelt stenåldersmänniska och bygger både redskap, föremål och hela boningar utifrån denna princip. Mäkta imponerade, speciellt med tanke på att den största kanalen inom genren i skrivande stund närmar sig tio miljoner prenumeranter.

Att det finns en fascination för denna sorters leverne är med andra ord tydligt. En del av oss känner den där dragningen ut i skogen, till sjöar och andra miljöer utanför staden. Uppenbarligen finns det intresse för att se på detta också, så ta med dig ett kamerastativ och sätt igång och gräv i jorden.

Det låter kanske som ett skämt, men egentligen är det inte en dålig idé. Tänk att kunna tjäna en liten slant på att sitta och pyssla med det du ändå gillar ute i skogen. Särskilt mer avancerat än en mobil och ett stativ från Coolpriser behöver det ju som sagt inte heller bli.
Sedan kvarstår förstås filmredigeringen, men där är ju fördelen att det finns många gratisversioner som datortillverkaren ibland själv till och med erbjuder.

Nåja, hur det än blir med filmandet av dina äventyr så är det alltid en god idé att ta en tur ute i grönskan. Speciellt skogen där våra breddgrader präglas av det enorma barrskogsbältet. Denna region sträcker sig bland annat genom Ryssland, Kanada, delar av Skottland och till och med i Japan. 

För många av oss är det där frasande ljudet av tallbarr lika med barndom, och det finns alla anledning att även låta ljudet förknippas med vuxen ålder. För trots allt har vistelse i skog och liknande miljöer kopplats samman med hälsosamma effekter. Du kan ju till exempel gå på skogsbad, eller få vistelse i skogen utskriven för att bättra på din mentala hälsa.

Så snör på dig skorna nu och ge dig ut på tur.