single-image

Därför bör du lämna in din bil till en professionell bilverkstad lite då och då

En bilaffär är sällan en bra investering men genom att vårda sin bil behöver det åtminstone inte bli en stor förlustaffär. För att en bil ska hålla så länge som möjligt samt kunna framföras säkert på vägarna så krävs ett visst underhåll av fordonet. Besiktning är ett måste och visar det sig att något måste åtgärdas enligt besiktningsprotokollet så måste man såklart göra det för att överhuvudtaget få framföra bilen på vägarna. Det kan dock även löna sig med service av bilen samt snabba reparationer vid behov.

Underhåll är viktigt 

Genom att serva sin bil kan man undvika väldigt stora problem. Vid en service kontrolleras bilen och sådant som bör bytas ut byts ut, innan problem uppstår. Till exempel så är det viktigt att byta oljefilter för att skadliga partiklar inte ska kunna ta sig in i motorn och förstöra den. En så liten sak som ett filter kan helt enkelt ha stor påverkan på bilens välmående. 

Det är också viktigt att åtgärda ett fel så fort det blivit upptäckt. Struntar man i att ett problem har uppstått på bilen och fortsätter köra som vanligt så kan det lilla felet leda till väldigt många fler. Det kan resultera i att bilen inte håller så länge som den annars hade kunnat göra och framförallt blir det en betydligt dyrare historia jämfört med om man hade lämnat in bilen för reparation direkt. 

Bilservice i Hudiksvall 

I Hudiksvall finns AB Bilteknik (en Mekonomen Bilverkstad) som servar och reparerar i princip alla bilmärken, nya som gamla. Deras mekaniker och biltekniker kombinerar erfarenhet och kunskap med modern teknik och IT. När man servar sin bil hos AB Bilteknik får man alltid minst 3 års garanti på reservdelarna och en stämpel i serviceboken som gör att bilen behåller sitt värde. Vid service ingår också ett års vägassistans som gör att man får hjälp vid till exempel punktering, bensinstopp eller motorhaveri.

Mer information finns på https://www.abbilteknik.se/.

You may like