single-image

Dagens utbud av sexleksaker

Sexleksaker är något de flesta människor köper någon gång i sitt liv. Förr i tiden var det enda stället att köpa sexleksaker på erotikbutiker. Nuförtiden är det så mycket enklare eftersom vi kan handla på internet istället. Då kan vi behålla vår anonymitet och undvika den där rädslan för att någon bekant ska se oss, samt känslan av att känna oss uttittade av andra personer i butiken. Det finns även ett mycket större utbud idag än vad det fanns förr. För 40 år sedan sträckte sig de flesta människors fantasi till dildos och vibratorer, men inte längre än så. Idag kan du däremot köpa allt från butt plugs, lufttrycksvibratorer och fleshlights. Det finns till och med vibratorer som kan styras med en app. 

 

Dildos genom tiderna

Hur länge har vi människor använt oss utav sexleksaker? Det vet man egentligen inte säkert. Den äldsta sexleksaken genom tiderna är förmodligen en dildo. Den äldsta dildon man har hittat är gjord i sten. Den är 28 000 år gammal och formad som en penis. Man har även hittat en stor samling sexleksaker i en grav i Kina som är 12 000 år gammal. Dessa dildos var gjutna i brons vilket tyder på att det förmodligen bara var de rikaste i samhället som hade lyxen att tillfredsställa sig själva. 

 

 

Uppfinningen av vibratorerna

När vi upptäckte elektricitet öppnades nya möjligheter upp för mänskligheten, och detsamma gällde för sexleksakerna. Den första elektriska vibratorn uppfanns i slutet av 1800-talet. Den var dock väldigt olik från dagens vibratorer då den vägde nästan 20 kg. Den uppfanns främst för medicinska skäl då man trodde att lugnande orgasmer kunde bota så kallad kvinnlig hysteri. Några årtionden senare kunde kvinnor köpa sina egna vibratorer som mer påminde om de vibratorer vi har idag. Man marknadsförde den så kallade “massageapparaten” till både män och kvinnor och menade på att det var bra för hälsan.