single-image

Belysning som är energismart

Hur tänker du som företagare när du ska spara in på kostnader? Är du typen som genast kastar dig över alla saker och byter ut mot nytt som är mindre energikrävande och mer miljövänligt? Eller är du typen som tar det lugnt och byter ut saker allt eftersom de gamla har gjort sitt? Naturligtvis tjänar du som företagare på att byta ut belysning och utrustning till sådant som är energisnålt. Du sparar i långa loppet. Men för stunden blir det stora kostnader om allt ska bytas ut direkt. Gör istället en långsiktig plan. Ta reda på vad som drar mest energi och därmed kostar mest idag och börja där.

 

Stora lokaler och mycket ljus

Har ni en stor lokal som kräver bra ljus har ni säkerligen takarmaturer med lysrör. Gammeldags lysrör har en mängd nackdelar. Dels brinner de ju lätt av och behöver bytas relativt ofta. Dels har de en tendens att knäppa, låta och surra när de är på väg att ge upp. Finns det något mer irriterande än ett blinkande lysrör när du ska koncentrera dig? Är läget sådant för ert företag så är det definitivt en god idé att investera i ett byte till led lysrör i hela lokalen.

 

 

Även i idrottshallar

När du ska fokusera och prestera riktigt bra behöver du tillräckligt med ljus. Förutom på en arbetsplats behövs bra ljus till exempel i idrottshallar. Tänk dig att du spelar tennis eller badminton under blinkande lysrör. Hur irriterande kan det bli? För fullt fokus vill du ha en toppklassig idrottshall. Ägaren av en sådan kommer garanterat att kosta på hallen led-ljus så ni slipper knastrande, blinkande och surr. Dessutom är ju led-lysrör mer energisnåla och alstrar inte värme på samma vis som gamla lysrör. Detta innebär i sin tur att det är enklare att hålla önskad temperatur i hallen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.