Avsättningspaket som en del av ett förmånspaket

06 oktober 2020 Staffan Ehrlin

editorial

Är du egenföretagare och försöker bestämma dig för det bästa förmånspaketet för dina anställda? Om så är fallet är ett viktigt område som du måste ta hänsyn till deras tjänstepension. Att ha tillgång till en adekvat pensionsplan kan göra stor skillnad när det gäller att hjälpa ditt team att spara för en trygg framtid – och du behöver inte bryta banken för att göra det! I det här blogginlägget beskriver vi allt du behöver veta om att bidra till en tjänstepension som en del av ditt förmånspaket för anställda, från strategier för att tillhandahålla olika nivåer av stöd till skattekonsekvenser. Läs vidare för att få alla detaljer och råd från erfarna proffs om hur du kan erbjuda meningsfulla pensionsplaner som inte kostar skjortan.

 

När det gäller att erbjuda en tjänstepension som en del av ditt personalförmånspaket finns det flera olika strategier som du kan använda. Det är viktigt att hitta ett system som fungerar för ditt företag. Ett alternativ är att skräddarsy dina bidrag beroende på löneklass eller yrkesroll – till exempel genom att bidra med en högre procentsats för tjänster på högre nivå.

image

Skräddarsy efter behov

Arbetsgivarna kan välja att bidra med en fast procentsats av varje anställds lön eller en fast avgift för alla anställda. Alternativt kan arbetsgivare erbjuda de anställda möjligheten att göra frivilliga bidrag till sin pensionsplan, vilket gör det möjligt för de anställda att anpassa nivån på det stöd de får. Varje av dessa strategier kan hjälpa dig att skräddarsy din strategi för att ge de anställda ett meningsfullt pensionspaket.

 

När det gäller skatter är bidragen avdragsgilla och undantagna från löneskatt. Detta innebär att arbetsgivarna inte är ansvariga för att betala ytterligare skatt på sina bidrag. De anställda måste dock fortfarande betala inkomstskatt på sina pensionsbesparingar när de tas ut. Prata med ett försäkringsbolag, exempelvis AFA Försäkring, för att hitta en lösning som passar dig och ditt företag.

 

 

 

 

 

Fler nyheter